Gasunie

De Gasunie is opgebouwd uit natuurlijke materialen en vormen. Zo werden rechthoekige vormen zoveel mogelijk vermeden. De zogenaamde Gulden Snede (een vorm die onder andere voorkomt in kristallen) werd veelvuldig toegepast in de vormgeving.

Neem alvast een kijkje

Eind jaren tachtig werden vier architectenbureaus uitgenodigd om een ontwerp te maken voor het nieuwe Gasunie hoofdkantoor. Er werd gekozen voor het organische ontwerp van architectenbureau Alberts en Van Huut uit Amsterdam. Het uiteindelijk resultaat is een gebouw van 87 meter hoog. In feite is het gebouw samengesteld uit twee gebouwen: een hoogbouwgedeelte met verschillende werkruimten en een laagbouwdeel dat er als een kraag omheen is gelegd. In dit deel zijn de openbare voorzieningen ondergebracht, zoals vergaderruimten, bibliotheek, kantine en de congreszaal. Ook bijzonder is het groen. Langs de regenboogkleurige trap zijn hangende tuinen aangebracht. Diverse bomen en een ‘groene straat’ vormen rustpunten in het gebouw.

Klopt de informatie niet meer neem dan met ons contact op.

Neem contact op