Uitkijktoren De Baak

Vanaf Uitkijktoren De Baak in het Nationaal Park Lauwersmeer heb je een prachtig uitzicht op het natuurgebied en haar bewoners.

Uitkijktoren De Baak staat in het nieuw ontwikkelde gebied Kollummerwaard van Staatsbosbeheer. In dit voormalige schietterrein kan men vrij rondwandelen, maar sommige gebieden zijn niet toegankelijk. Het gebied wordt begraasd door Konikpaarden en Schotse Hooglanders, hierdoor is het pad naar de uitkijktoren soms moeilijker begaanbaar. Vanaf het uitkijkpunt spot je ook een heleboel vogels die in het natuurgebied leven. Denk daarbij aan de roerdomp, de watersnip, het baardmannetje en de grote zilverreiger. Ook roofvogels als de bruine kiekendief jagen hier in de buurt. Er is genoeg te ontdekken.

Nationaal Park Lauwersmeer
Toen in 1969 de Lauwerszee werd afgesloten van de Waddenzee ontstond het Lauwersmeer. Niemand had destijds kunnen voorspellen dat het Lauwersmeergebied een van de mooiste natuurgebieden van Nederland zou worden. Deze combinatie van vergezichten op de horizon, schitterende flora en fauna en zo veel ruimte voor recreatie vind je nergens anders.

Klopt de informatie niet meer neem dan met ons contact op.

Neem contact op