Linnaeusborg

Aan de oostzijde van de Zernike Campus staat een opvallend groen gebouw wat van de grond getild lijkt te worden. Dit is de Linnaeusborg.

Van bovenaf lijkt het net alsof er hier een groene bliksemschicht uit het gazon oprijst. In dit bijzonder ontworpen gebouw bevindt zich het Ce…

Van bovenaf lijkt het net alsof er hier een groene bliksemschicht uit het gazon oprijst. In dit bijzonder ontworpen gebouw bevindt zich het Centrum voor Levenswetenschapen van de Rijksuniversiteit. Daar komt ook de naam van het gebouw vandaan, het is namelijk vernoemd naar de Zweedse arts, plantkundige, zoöloog en geoloog Carl Linnaeus. Aan de groene daken van het gebouw is al te zien dat men duurzaamheid hier van belang is. Dit hebben ze niet alleen in de daken verwerkt, maar op veel meer plekken, zo het gebouw ook aangesloten op een warmte-koude opslag. In het gebouw studeren studenten, maar is ook veel ruimte voor onderzoek. De meest bekende onderzoeker die hier werkt is bij uitstek Ben Feringa, hij won in 2016 de Nobelprijs voor de Scheikunde. Wanneer je het gebouw eens op een bijzondere manier wil bekijken kan je onder het stuk wat van de grond getild wordt door lopen of fietsen.  

Klopt de informatie niet meer neem dan met ons contact op.

Neem contact op