Kriskras reclameboekje

Fietsmuseum Garage Birza

Onze oerhollandse fiets bestaat al meer dan 100 jaar. De geschiedenis hiervan kun je bekijken in dit bijzondere museum aan de rand van het centrum in Zuidhorn. Hier komen fiets, bedrijf en familie samen, op de plek waar het allemaal begon.

De collectie is een particuliere verzameling van oa. ongeveer 50 gerestaureerde-  en ongerestaureerde fietsen. Veel bijzondere  fietsen in alle soorten en maten en ook Groningse merken komen aan bod. De rol van de fiets in de oorlog, plus veel aanverwante en herkenbare artikelen rondom de fiets.  Dit varieert van oude achterlichtjes, fietszitjes, dynamo's en poster- en reclame materiaal.

Verder geeft het museum(van mobiel erfgoed) een historisch beeld over ruim 100 jaar van het  voormalige bedrijf (auto, garage en fiets) in Zuidhorn vanaf 1897,  gevestigd op de plek waar dit destijds plaatsvond. 

Met een rondleiding van ongeveer een uur krijg je een goed beeld van van de geschiedenis van de fiets en komen alle bijbehorende voorwerpen tot leven.  Ook heel geschikt voor kinderen en goed te combineren met een fietstocht of etentje bij de horeca in of rondom Zuidhorn.

Openingstijden

  • Het museum is vrijdagmiddag tussen 14-16 uur geopend als de vlag uithangt. Wil je het zeker weten? app of bel dan even 06-28767029
    We zijn tussen april tot medio oktober geopend op afspraak.
    Ook geopend tijdens Open Monumenten Dag (eerste zaterdag van september)

Prijzen

  • Entree is vrije gift
  • Betaalmogelijkheden: Contant

Toegankelijkheidskenmerken

Binnen

Overig

Klopt de informatie niet meer neem dan met ons contact op.

Neem contact op